juz wiem chciales mi pwiedziec ze cukier gronowy to glukoza tak czy zuplenie sie ju pogubilam..... Jedno weim mam kupic Carbo!!! A upiekszajcie sobie jak chcecie ja wylapieto co potrzebuje a reszcie niezorientowanej wspoolczuje
google ci powie tez prawda, ach te lenistwo :) glukopiranoza, glikoza, glukoza, cukier skrobiowy, cukier gronowy (inne nazwy) cukier prosty zwyczajnie ja osobiście ograniczam cukry proste w diecie (łatwiej można obrosnąć sadłem mówiąc dosadnie) dzięki za wyjaśnienie, nie wiedziałem ze jest taka nazwa określające cukry proste
[...] chodzi o coś innego. Natknąłem się na wywiad z dietetykiem jakiegoś sportowca, który mówił o owocach w diecie. Rzuciło mi się od razu, że wskazał na winogrona. Może chodzi o cukier gronowy? Cholera go wie. A banana to już całkiem nie rozumiem. Prawie kompletny profil aminokwasów. Ja tam w barkach przy swingach niczego nie odczuwałem. Ale ciężar [...]
[...] interesowac beda te o charakterze zlozonym. Cukrow prostych, tak jak wspomnialem wczesniej nalezy wystrzegac sie jak ognia. A wiec do lamusa powiny odejsc: sacharoza(cukier stolowy), laktoza (cukier mleczny), fruktoza(cukier owocowy). Mysle ze nie musze nikomu wspominac o glukozie, nawet skrobia stosowana moze byc tylko w nielicznych [...]
Dla Smaku jest Słodzik nie Cukier. kupilam ten produkt na składzie mam napisane Cukier gronowy oprócz tego są równiez słodziki chciałabym się dowiedziec ile cukru jest na 100g ? to dla mnie ważne. btw, przyznaje, orange - produkt bardzo smaczny dziękuje i pozdrawiam, Dominika Zmieniony przez - hera7 w dniu 2008-07-19 12:02:25
[...] żywic i gum roślinnych, Ksyloza - składnik ksylanu - gumy drzewnej, Ryboza - nie występuje w naturze w stanie wolnym, Ksyluloza Rybuloza Heksozy Glukoza - cukier gronowy, szeroko rozpowszechniony w naturze. Znajduje się w sokach roślinnych, zwłaszcza owocowych. Ilość glukozy w owocach zależy od ich gatunku i stanu dojrzałości. [...]
Glukoza (inaczej: glukopiranoza, glikoza, dekstroza (α-glukopiranoza), cukier gronowy, cukier skrobiowy, C6H12O6) - węglowodan - aldoheksoza, należący do cukrów prostych. Glukoza jest izomerem fruktozy - mają identyczny wzór sumaryczny, ale różne wzory strukturalne. Glukoza jest podstawowym związkiem energetycznym dla większości [...]
[...] interesowac beda te o charakterze zlozonym. Cukrow prostych, tak jak wspomnialem wczesniej nalezy wystrzegac sie jak ognia. A wiec do lamusa powiny odejsc: sacharoza(cukier stolowy), laktoza (cukier mleczny), fruktoza(cukier owocowy). Mysle ze nie musze nikomu wspominac o glukozie, nawet skrobia stosowana moze byc tylko w nielicznych [...]
"Cukier buraczany, cukier trzcinowy - sacharoza C12H22O11. Otrzymywany z trzciny cukrowej i z buraków cukrowych. W celu wydobycia cukru pokrojone buraki ługuje się wodą w temperaturze 75-85° C. Otrzymany sok, zawierający ok. 15% cukru, poddaje się, w celu oczyszczenia najpierw procesowi nawapniania, a następnie karbonatacji. Po [...]
Sok winogronowy jest ok, ponieważ zawiera cukier gronowy = glukoza. Jednak pijąc do każdej porcjii kreatyny litr soku wydasz sporo kasy, lepiej zakup sobie czystą glukozę = dekstroza = cukier gronowy. Doradca w dziale suplementacja
[...] Zwróć też uwagę na to, w towarzystwie jakich suplementów spożywasz jakąkolwiek formę kreatyny. Wchłanialność poprawi się , jeśli zwiększysz wydzielanie insuliny (np. cukier gronowy) lub jej efektywność (chrom). Problem z suplementacją kreatyną tkwi najczęściej nie na składzie stacku, który jest optymalny, tylko w diecie i suplementach [...]
[...] interesowac beda te o charakterze zlozonym. Cukrow prostych, tak jak wspomnialem wczesniej nalezy wystrzegac sie jak ognia. A wiec do lamusa powiny odejsc: sacharoza(cukier stolowy), laktoza (cukier mleczny), fruktoza(cukier owocowy). Mysle ze nie musze nikomu wspominac o glukozie, nawet skrobia stosowana moze byc tylko w nielicznych [...]
[...] interesowac beda te o charakterze zlozonym. Cukrow prostych, tak jak wspomnialem wczesniej nalezy wystrzegac sie jak ognia. A wiec do lamusa powiny odejsc: sacharoza(cukier stolowy), laktoza (cukier mleczny), fruktoza(cukier owocowy). Mysle ze nie musze nikomu wspominac o glukozie, nawet skrobia stosowana moze byc tylko w nielicznych [...]
[...] interesowac beda te o charakterze zlozonym. Cukrow prostych, tak jak wspomnialem wczesniej nalezy wystrzegac sie jak ognia. A wiec do lamusa powiny odejsc: sacharoza(cukier stolowy), laktoza (cukier mleczny), fruktoza(cukier owocowy). Mysle ze nie musze nikomu wspominac o glukozie, nawet skrobia stosowana moze byc tylko w nielicznych [...]
[...] interesowac beda te o charakterze zlozonym. Cukrow prostych, tak jak wspomnialem wczesniej nalezy wystrzegac sie jak ognia. A wiec do lamusa powiny odejsc: sacharoza(cukier stolowy), laktoza (cukier mleczny), fruktoza(cukier owocowy). Mysle ze nie musze nikomu wspominac o glukozie, nawet skrobia stosowana moze byc tylko w nielicznych [...]
[...] interesowac beda te o charakterze zlozonym. Cukrow prostych, tak jak wspomnialem wczesniej nalezy wystrzegac sie jak ognia. A wiec do lamusa powiny odejsc: sacharoza(cukier stolowy), laktoza (cukier mleczny), fruktoza(cukier owocowy). Mysle ze nie musze nikomu wspominac o glukozie, nawet skrobia stosowana moze byc tylko w nielicznych [...]
[...] interesowac beda te o charakterze zlozonym. Cukrow prostych, tak jak wspomnialem wczesniej nalezy wystrzegac sie jak ognia. A wiec do lamusa powiny odejsc: sacharoza(cukier stolowy), laktoza (cukier mleczny), fruktoza(cukier owocowy). Mysle ze nie musze nikomu wspominac o glukozie, nawet skrobia stosowana moze byc tylko w nielicznych [...]
[...] interesowac beda te o charakterze zlozonym. Cukrow prostych, tak jak wspomnialem wczesniej nalezy wystrzegac sie jak ognia. A wiec do lamusa powiny odejsc: sacharoza(cukier stolowy), laktoza (cukier mleczny), fruktoza(cukier owocowy). Mysle ze nie musze nikomu wspominac o glukozie, nawet skrobia stosowana moze byc tylko w nielicznych [...]
[...] 20 % izolatu białka serwatki o niskiej zawartości tłuszczu, posiadający wspaniałe spektrum aminokwasów wolnych i rozgałęzionych oraz 75 % węglowodanów (maltodekstryna i cukier gronowy), które uwalniają się stopniowo utrzymując wysoki poziom energii. Zawiera także zestaw witamin (C, B1, B2, B6, E, PP, biotyna, kwas foliowy), które są [...]